Апасиев: Не е нормално двајца наставници да не можат да си дозволат годишен одмор со сопствените плати

Не се согласувам со западнистичкиот концепт на гејмизација на учичиштето. Таму треба да се гради карактер, образ, воспитание и целокупната

Read more

Левица: Бесплатно високо образование е возможно во Македонија

Германија ја укина школарината, односно партиципацијата за студентите на додипломски студии во 2014 година. Одлуката беше донесена од германската влада,

Read more

Над 130 ученици се испишале од кумановските училишта во првото полугодие

Според Секторот за образование во Општина Куманово, поголем е бројот на испишани ученици во основните во споредба со средните училишта.

Read more

Цуцуловски: Основното образование беше многу посредено во првата половина од ’50-те години од минатиот век

Фејсбук статус на професор Љубомир Цуцуловски СРАМОТА. Со денови наназад јавноста бомбастично е бомбардирана со информацијата дека школската година ќе

Read more

БРО со незаконски насоки, Левица бара итно разрешување на Шаќири и Хасипи

Реакција на Политичката партија Левица Неодамна, Бирото за развој на образование на својата веб страна објави насоки за реализација на

Read more

Интервју со Милица Давчева – студентите ги очекува бурна академска година

Милица Давчева е активист на организацијата Студентски Отпор, студент по социологија на Филозофскиот Факултет при УКИМ и општествено активна млада

Read more

МОН со партиски огласи за унапредување се подготвува за изборната година

Реакција на Левица – Сектор Образование Нема дилема дека МОН се подготвува со полна пареа, но не за отпочнување на

Read more

Левица: Додека власта ја сонува ЕУ, децата во градинките јадат скапано овошје

Реакција на Левица – Социјален сектор Откако Левица преку реакција реагираше дека, додека функционерите трошат милиони буџетски средства за бадеми

Read more

Укинат е „Рамковниот“ – Нема позитивна дисктиминација на американските факултети

Со 6:3, американскиот Врховен суд реши дека е противуставно Универзитетите да ја земаат во обзир расата на кандидатите при упис

Read more

Левица: Децата со попреченост и понатаму без образовни асистенти

Реакција на Политичката партија Левица Обезбедувањето образовна асистенција во средните училишта остана заглавена во новиот Закон за средно образование, кој

Read more