Како Западот ја контролира Африка? – Прво создава проблем, па нуди решение за истото

Скорешните случувања во Нигер кој се наоѓа на крстопат со многу краци, се рефлектираат и на многу други земји на

Read more

Поранешните француски колонии создаваат воен сојуз

Мали, Нигер и Буркина Фасо потпишаа договор за безбедност на Сахел Воените влади на трите африкански држави, кои ги соборија

Read more

Западот преку соседите на Нигер одобруваат воена интервенција и потикнуваат „светска африканска војна“

Западноафриканските влади го направија првиот чекор во обидот да го задушат пучот во Нигер, наредувајќи армиите во регионот веднаш да

Read more

Воениот удар во Нигер успешно завршен – Соборен уште еден профранцуски претседател

Воениот удар во Нигер е успешно завршен. Соборен е уште еден профранцуски претседател Мохамед Базума. Пораката за преземање на власта

Read more