Министерката за култура ја напушти салата за време на филмот посветен на Рацин

„Црвениот Поет“ е мини-серија во македонска продукција за револуционерот, истакнат комунист и поет, Коста Солев Рацин. Серијата заврши со снимање

Read more

Исмаил: Никаков скафандер не може да ја заштити македонската култура од некултурата на Министерката

Фејсбук статус на: Реџеп Исмаил Хактан – член на Презедиумот при политичката партија Левица Никаков скафандер не може да ја

Read more

Мециновиќ:Македонската држава не ги заштитува Македонските конституенти

Изјава на Амар Мециновиќ – портпарол на политичката партија Левица за Само Вистина За поднесената иницијатива за вршење вонреден инспекциски

Read more

Левица: Власта во мисија да ја уништи и така кревката културна сцена

Реакција на Сектор – култура при политичката партија Левица Министерството за култура пo кој знае кој пат истапува со сомнителни

Read more

Левица: ДУИ е симбол на насилство – и заменик директорот Блерим Исеини е назначен незаконски

Со секој одминат ден на власт на насилничката и криминална гарнитура од ДУИ, Македонија е се подалеку од европската агенда

Read more

Левица поднесе барање за инспекциски надзор за споменикот на балистот Џемо Хаса

Реакција на политичката партија Левица Левица поднесе нова Иницијатива за вршење вонреден инспекциски надзор до Министерството за култура, против Општина

Read more

За резултатите од годишната програма на Министерството за култура на проекти од (не)национален интерес

Пишува проф. д-р Панче Велков, член на Левица – Сектор култура. Пред неколку дена Министерството за култура ги објави резултатите

Read more

Култура во скафандер

Пишува: Игор Смилев, еко-активист и Советник од Левица во Општина Велес. Резултатите од Годишната програма за остварување на јавен интерес

Read more

Министерството за култура ги финансирало само уметниците кои ја хвалоспеваат власта

Уметноста која важи за критичар на секое општествено уредување и е еден од носителите на критиката кон секоја власт, особено

Read more