Здравјето не смее да биде бизнис

Реакција на Левица – Здравствен сектор Криминалната приватизација што се случи во 90-тите при транзицијата на македонската економија во слободен

Read more

Левица со отворено писмо до Министерот за здравство по повод денот на здравјето

Соопштение на Левица – Здравствен сектор. Нема да критикуваме што претходниот Министер не успеал да сработи, туку сакаме да ве

Read more

Охридската болница со долг од 4 милиони денари, не можат ни струјата да ја платат

На Општата болница во Охрид и се насобрал долг од вкупно 4 милиони евра. Една половина од долгот била наследена,

Read more

Левица: Системски проблеми на лицата со бубрежни заболувања

Реакција на Левица – Здрвствен Сектор. Приватизацијата на дел од дијализа центрите во државава, целосното затворање на друг дел од

Read more

Аврамоска: Децата во Охрид неколку месеци оставени без соодветна здравствена заштита

Фејсбик статус на Виолета Аврамоска, Модератор на Левица и Советник во Општина Охрид. Веќе не знам по кој пат реагирам

Read more

Левица: И новиот Министер за здравство нема план за охридската болница која остана без педијатрија

Реакција на Политичката партија Левица. И по неколку месеци, Детското Одделение во охридската болница не е во функција. Оваа состојба

Read more

Левица бара државата целосно да го преземе процесот на Ковид тестирање од приватните клиники

Реакција на Политичката партија Левица. Државниот здравствен систем колабира, бизнис елитата профитира, а граѓаните плаќаат милиони за Ковид тестирања. Претходниот

Read more

Поранешни министри на ДУИ отвораат приватни клиники додека државниот здравствен систем колаборира

Отварањето на нова приватна клиника повторно укажува на незаинтересираноста на политичките елитите од СДСМ И ДУИ да овозможат здравствениот систем

Read more

Кој го сопира проектот за отворање регионален центар за третман на деца со прадер-вили синдром

Реакција на Левица – Здравствен сектор! „Мнозинството граѓани се оневозможени да ги остварат со Устав загарантираните права на здравствена заштита,

Read more

Левица: Приватните лаборатории оствариле енормен приход од речиси 10 милиони евра

Благодарение на Министерот за здравство, Венко Филипче, со планирано и системско ништење на јавното здравство, околу 10 милиони евра завршија

Read more

Приватни специјализанти: Филипче бара да работиме во ковид центрите, а не остави без вработувања, осигурување и без платени дежурства

Приватните специјализанти бараат министерот за здравство Венко Филипче веднаш здравствено да ги осигура, да им ја зголеми платата, да им

Read more