Фирми блиски до СДС и до ДУИ го трујат Демир Хисар со канцероген мазут

Јавните претпријатија во Демир Хисар користат нафтени деривати набавени од блиски фирми и донатори на СДС и Дуи, кои се

Read more

Мазут наместо гас поради анти-руската политика на власта

Анти-руските политики ја усложнија ситуацијата со испорака на природен гас кон Македонија. Министерот за економија Крешник Бектеши изјави дека испораката

Read more

Левица – Битола: И битолската болница го користела забранетото токсично масло под називот „мазут”

Битолскиот огранок на политичката партија Левица реагираше дека битослката болница „Трифун Пановски” набавила 700 тони од забранетото масло, додека директор

Read more

Левица: Зошто Ѓоко Танаскоски не е повикан од ОЈО за увозот на токсично гориво?

Од политичката партија Левица објавија изјава на поранешниот вицепремиер, Кочо Анѓушев, во која тврди дека домаќинствата се прв загадувач на

Read more

Левица – Кавадарци: Бизнис релациите ставени над здравјето на народот во тиквешкиот регион

Огранокот на Левица – Кавадарци, како еден од градовите со најголема загаденост на воздухот во државата, реагираше за аферата за

Read more

Ја вртеле главата пред конвоите на смртта

Статус на Војо Димоски. Перфектниот примерок на истражувачко новинарство: „Заговор против воздухот“ е портрет на човечката алчност. Замислете: некој увезувал

Read more

[Видео] За Анѓушев домаќинствата беа виновни додека увезувал канцерогено масло

Вчера ИРЛ објави истражување за увозот на опасно масло, кое е забрането да се користи во ЕУ. Вo објавената сторија,

Read more

Левица: Олигархијата во спрега со влaста го труе народот со токсично масло

Од политичката партија Левица денеска реагираа за објавената сторија на ИРЛ, за увоз на опасно масло кое е забрането во

Read more

ИРЛ: Анѓушев увезувал мазут во Македонија кој е забранет за употреба во ЕУ

Според ИРЛ, поранешната фабрика ФЕНИ, денешна „Еуроникел“ од Кавадарци и „Брако“ на бизнисменот и поранешен функционер Кочо Анѓушев се двете

Read more