Левица: Останува закочен Законот за експлоатација на работниците поради амандманите на Левица

Соопштение на политичката партија Левица Предлог-законот со кој пратениците на ДУИ и СДС предлагаат прекувремена работа на работниците, во случаите

Read more

(Видео) Бехтел и Енка е избркана од Хрватска но е сериозна компанија со реноме за Николовски

Бехтел и Енка биле сериозна компанија со реноме за Николовски?! Буквално компанијата беше набркана од Хрватска по притисок на ЕУ,

Read more

Протест против измените на законите за Коридор 8 и 10-д

Од Македонското археолошко друштво и ИКОМОС, за денес во 10 часот во паркот „Жена борец“, спроти Собранието, најавија дека ќе

Read more

Земјоделското земјиште на удар од коруптивниот закон за коридорите 8 и 10

Реакција на политичката партија Левица До Собранието на Република Македонија за утрешната седница доставен е предлог-закон за дополна на Законот

Read more

Културното наследство оставено на немилост на власта во спрега со приватниот капитал

Пишува: Тони Димитров – Координатор на Сектор култура Власта на итната седница закажана за утре (понеделник), по скратена постапка сака

Read more

СДСМ и ВМРО-ДПМНЕ одобрија да гради компанија поврзана со корупција на Косово

Во Собранието, СДСМ и ВМРО-ДПМНЕ немаа забелешки Американско-турскиот конзорциум Бехтел и Енка да ги гради автопатите од Коридор 8 и

Read more