Радев пред преполна сала предаваше за „Патот на свилата помеѓу историјата и културата“

В средата во Салонот 19:19 во Културно-информативниот центар (КИЦ) во Скопје, филологот, лингвист, синолог Игор Радев одржа предавање на тема

Read more

Интелектуална изложба за млади „Вселена. Човек. Интелигенција“, во Културно информативниот центар – Скопје

Станува збор за интерактивна изложба за млади, која Гете-институт во соработка со друштвото „Макс Планк“ ја прикажува ширум светот. Изложбата

Read more

Промоција на книгата „Ѓорѓи Доневски – зачувувањето на фолклорното творештво од Егејска Македонија“

Промоција на книгата „Ѓорѓи Доневски – доајен во зачувувањето на фолклорното творештво од Егејска Македонија“ од проф. д-р Наташа Диденко

Read more

Изложбата на скулптури „Фамилија“ од Синиша Новески ќе биде отворена во КИЦ-Скопје

Во Културно-информативниот центар – Скопје, во Салон „Империјал 1“, на 2 март, во 19 часот, ќе биде отворена изложбата на

Read more

Конкурс за литературна дејност

На својата фејсбук страна Културно Информативниот Центар објави: ЈУ Културно Информативен Центар – Скопје, врз основа на програмата за литературна

Read more

Доделување на наградата „13 Ноември“

Соопштение на КИЦ – Културно информативен центар – Скопје Приказна за духот и слободата на Скопје, доделување на највиско признание

Read more

Промоција на првата и единствена Aнтологија на македонската слем поезија

 22. јуни 2022 година, 19:19 часот  Салон 19:19 Културно информативен центар – Скопје Бидете дел од промоција на првата и

Read more

Промоција на монографии за македонските православни цркви и манастири

Соопштение од КИЦ – Културно информативен центар – Скопје Промоција на монографии за македонските православни цркви и манастири  Датум и

Read more

Филмот „Битката за Севастопол“ вечерва со проекција во КИЦ

Вечерва (10-ти мај 2022), со почеток од 19:19 часот, во Културно Информативен Центар – Скопје (Салон 19:19), од Левичарскиот Институт

Read more

Отво­ре­но­ста кон умет­ни­ци­те ќе ми би­де при­о­ри­тет

Интервју со директорот на Културно-информативниот центар – Скопје, Антонио Димитров, објавено во СКОПЈЕ КУЛТ – првиот скопски електронски културен магазин

Read more