Кавадарци се празни – за шест месеци 819 кавадарчани официјално заминале на работа во странство

Вкупно 819 кавадарчани за шест месеци побарале уверенија од судот за да можат да работат во странство. За ова денеска

Read more

Скандал: Злоупотреба на деца во американска воена парада

Реакција на Политичката партија Левица Во недела, на 28-ми мај во општина Кавадарци американската амбасадорка Агелер заедно со градоначалникот на

Read more

Кавадаречкиот Суд изгласа одлука со која ги казнува работничките од 20 илјади евра

Наместо по 130 илјади денари за три неисплатени плати и придонеси, седумдесетина поранешни работнички на текстилна фабрика од Кавадарци ќе

Read more

(Видео) Богевски: Наместо бесплатни градинки, Јанчев најави поскапување на градинките

Одлука по иницијативата на Советникот Круме Богевски за ослободување на децата во Градинката ,,Рада Поцева” од партиципација не беше донесена

Read more

Започна спроведувањето на иницијативата од Левица за бесплатни градинки во Кавадарци

По иницијативата поднесена од Левица, Советот на Општина Кавадарци донесе одлука градинките во овој град да бидат бесплатни, почнувајќи од

Read more

(Видео) По иницијатива на Левица градинките во Кавадарци бесплатни од септември

Соопштение на Левица – ЛО Кавадарци Иницијативата на Левица престојот во детските градинки да биде бесплатен беше усвоена со неколку

Read more

(Видео) Богевски: Тиранија е ако еден човек одлучува дали некоја иницијативата ќе биде прифатена или не

Советникот од редовите на Левица во Општина Кавадарци, Круме Богевски, во интервју за регионалната „РТК“ телевизија зборуваше за иницијативите поднесени

Read more

(Видео) Богевски: Со еден советник ќе работиме како за десет

На доделувањето на Уверенијата за избраните членови во Советот на Општина Кавадарци, Круме Богевски, од редовите на Левица, во изјавата

Read more

Споменикот „12 Младинци од Ваташа“ ограбуван со години, а надлежните не реагираат

Деновиве на социјалните мрежи, жители на Кавадарци се пожалија дека некој бесрамно со години го ограбува бакарниот релјеф на еден

Read more

Левица – Кавадарци: Бизнис релациите ставени над здравјето на народот во тиквешкиот регион

Огранокот на Левица – Кавадарци, како еден од градовите со најголема загаденост на воздухот во државата, реагираше за аферата за

Read more

Фени користел 2.500 тони месечно од опасното масло

Статус на Црвена Младина – Кавадарци. Добро познати проблеми во Кавадарци. Профитираат богатите, умираат сиромашните! Огромни количини на сулфур, пепел,

Read more