Само минатата година 53.000 граѓани на Македонија се преселиле во Германија

Само во 2022 година над 53.000 граѓани на Македонија се преселиле во Германија, речиси двојно повеќе од 2021 година. кога

Read more

Странските инвеститори и странските работници создаваат нова генерација на домашни стечајци

Пишува Александар Симонов – Координатор на Левица Сектор за надворешна политика, долгогодишен активист во областа на работничките права, во колумна

Read more

Симонов: Од „ќе ги вратиме младите назад“ стигнавме до „ќе доведеме работници од странство“

По зголемените барања на работодавачите кои активно вршат притисок врз централната власт за законски измени кои ќе овозможат увоз на

Read more

Белa чума ја убива Македонија додека црната седи во влада

Пишува Благица Сековска – Проф. на катедрата за Рурална економија при Факултет за ветеринарна медицина и Советник од Левица во

Read more

Две третини од младите сакаат да се иселат од Македонија, многу малку од нив би се вратиле назад

Населението во државата старее, а две третини од младите сакаат да ја напуштат Македонија, најголем дел од нив изјавиле дека

Read more