Положбата и проблемите на селаните – земјоделци во капиталистичка Република Македонија

Пишува Никола Петров – Координатор на Левица – Сектор земјоделие Положбата и проблемите на селаните – земјоделци во капиталистичка Република

Read more

Левица: Непланското управување на МЗШВ е на штета на иднината на земјоделското производство

Реакција на Политичката партија Левица Деновиве сѐ погласни се маките на производителите на зелка на кои родот им остана на

Read more

(Видео) Крмов: Ниту еден владин претставник не се појави на протестите на земјоделците

Контра-реплика на пратеникот Борислав Крмов кон министерот за земјоделство, Љупчо Николовски „Ако имавте рекордна помош за земјоделците – зошто тогаш

Read more

Крмов помеѓу земјоделците за 11-ти октомври

Соопштение на политичката партија Левица Пратеникот Борислав Крмов, денес помеѓу оризопроизводителите во знак на поддршка на нивниот протест. Оние кои

Read more

Протест на сточарите и земјоделците во Свети Николе

Сточарите и земјоделците од овчеполието загрижени за опстанокот. Велат, овчарството е уништено, за две години бројот на овците се намалил

Read more

(Видео) Симонов: Земјата е за земјоделците и сточарите, а не за капиталистите и олигарсите

На вчерашната Седница на Советот на Општина Свети Николе, се најдоа осум барања за поставување на фотоволтаични електрани, врз земјоделско

Read more

Левица: Историски најлоша година за лозаропроизводителите

Реакција од Локалните ограноци на Левица во Неготино и Кавадарци Наместо “историско највисоки цени” како што се фалеше Владата и

Read more

И покрај заканите и уцените денес се оддржа протестот пред МЗШВ-Скопје

Реакција на АГРО Центар – Здружение на земјоделци Денеска со почеток во 10 часот се одржa мирен протест пред зградата

Read more

Левица Делчево со поддршка на протестот на одгледувачите на сина слива во Пијанечко- Малешевскиот крај

Реакција на ЛО Левица Делчево Денес во Делчево, земојделците и одгледувачи на сина слива од овој реагион протестираа со блокирање

Read more

Лозарите од Тивешијата најавија протест

За време на викендот лозари од Тиквешко најавија предупредувачки протест на влезот во Неготино, од страната на автопатот Неготино –

Read more

Профитерството врз маката на земјоделците продолжува – дали државата работи во интерес на земјоделците или во интерес на аграрната мафија?

Реакција на Политичката партија Левица – Земјоделски сектор Во време кога храната почнува да станува повредна од злато, индолентниот и

Read more