Левица: Непланското управување на МЗШВ е на штета на иднината на земјоделското производство

Реакција на Политичката партија Левица Деновиве сѐ погласни се маките на производителите на зелка на кои родот им остана на

Read more

Високи цени на минералните ѓубрива – причина за можен недостаток на храна или можност за имплементирање на одржливи земјоделски практики

Пишува Никола Петров – Координатор на Левица – Земјоделски сектор Последниве две години, поточно од пролетта 2021 година па до

Read more

Кризата на капитализмот и недостатокот на храна (втор дел)

Пишува Никола Петров – Координатор на Левица – Земјоделски сектор Во ерата на неолиберализмот, економските политики како NAFTA (North America

Read more

Левица: Николовски без ефективен одговор против африканската чума

Реакција на Левица – Земјоделски сектор Африканската свинска чума зема замав во источна Македонија, а министерот за земјоделство Љупчо Николовски,

Read more

Кризата на капитализмот и недостатокот на храна (дел први)

Пишува Никола Петров – Координатор на Левица – Земјоделски сектор Слабите жетви на житните култури, неплодната почва и зголемената сиромаштија

Read more

Левица: Анти-владини протести против систематското уништување на сточарството

Реакција на Левица – Земјоделски сектор Поради катастрофалните политики на министерот Љупчо Николовски, денес одгледувачите на овци протестираа пред Министерството

Read more

Профитерството врз маката на земјоделците продолжува – дали државата работи во интерес на земјоделците или во интерес на аграрната мафија?

Реакција на Политичката партија Левица – Земјоделски сектор Во време кога храната почнува да станува повредна од злато, индолентниот и

Read more

Левица: Љупчо Николовски да поднесе оставка поради манипулирање со сточарите и земјоделците

Реакција на Политичката партија Левица Министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство Љупчо Николовски, кој во минатиот состав на Владата беше

Read more

Три американски компании откупиле 17 милиони хектари земја во Украина

Пишува: Никола Петров, Координатор на Левица – Сектор туризам Украина ја откупи Америка. Дали знаете зошто САД испраќаат толку оружје

Read more

Сековска: Потребни се итни мерки за заштита на домашното производство

Професорката Благица Сековска во емисијата „Утринска на Телма“ зборуваше за аграрната политика и домашното производство на храна. Во интервјуто професорката

Read more

(Видео) Левица поднесе предлог-закон во интерес на земјоделците

Прес-конференција на пратеникот Борислав Крмов по повод поднесениот предлог-закон за изменување на Законот за земјоделство и рурален развој. „Постојното законодавство

Read more