Сековска: Производителите на храна под удар на глобализмот

Пишува:  Благица Сековска – Проф. на катедрата за Рурална економија при Факултет за ветеринарна медицина Почетокот на новата 2024 година

Read more

Негативен извештај од Европската Комисија и во делот на земјоделството и руралниот развој

Европската Комисија го испорача годинешниот извештај за сработеното на Владата на СДС и ДУИ, кој во сите области нотираше негативни

Read more

Трајковски: Уништување на земјоделски земјишта за приватните фирми блиски до НАТО

– Фејсбук статус на Гаврил Трајкоски – Советник од Левица во Општина Битола Предупредив дека во Битола и Пелагонија ќе

Read more

Државата дава три пати повеќе пари за пченица од странство отколку на македонските земјоделци

Фејсбук статус на Јосиф Џолев Ова го направија и го прават на секој земјоделски и индустриски македонски производ, очајно потребен

Read more

Владата на ДУИ\СДС ги остави земјоделците без заштита од град

Фејсбук статус на Никола Петров – Координатор на Левица – Земјоделски сектор Неспособната власт на ДУИ, поддржана од помалиот коалиционен

Read more

Левица: Земјоделското производство во слободен пад

Реакција на Политичката партија Левица Јасно е дека се остваруваат мрачните прогнози од минатата година, бидејќи долго време се соочуваме

Read more

(Видео) Повикуваме пратениците да го изгласаат предлог-законот предложен од Левица – жените земјоделки да добијат платено породилно отсуство

Прес-соопштение на раководителката на Антифашистичкиот фронт на жените (АФЖ) на Левица, Весна Кираџиева. „Земјоделките во Р. Македонија се дискриминирани во

Read more

Регулирано земјоделство и леб за сите

Став на Никола Петров – координатор на Сектор Земјоделие Од владата најавуваат дека ќе ги замрзнат цените на земјоделските производи.

Read more

Симонов: МЗШВ обезвреднува земјоделско земјиште кое подоцна се узурпира од фотоволтаични панели

Квалитетот на земјоделски обработливото земјиште, класифицирано во втора класа, магично, преку ноќ, падна за две класи подолу! МЗШВ со гимнастика

Read more