Левица: ЕУ ја демантираше власта – Проширувањето не е приоритет

Реакција на Политичката партија Левица – ЕУ без стратегија за проширување, Македонија без стратегија за интеграција Стратешкиот форум во Блед

Read more

Маските на демократите паднаа и сега ќе ги видиме нивните лумпенпролетерски лица

Фејсбук статус на Срѓан Ивановиќ – новинар Маските на демократите паднаа и сега ќе ги видиме нивните лумпенпролетерски лица, како

Read more

Дали пратеникот Скендер Реџепи -Зејд бара отцепување на македонските општини?

Албанците не го оспоруваат идентитетот и јазикот на македонскиот народ, но може во блиска иднина да се случат и други

Read more

Ванковска: Најавата за заедници на албански општини е закана за војна!

Професорката Билјана Ванковска на својот профил реагираше на денешните изјави од пратениците на албанскиот политички блок, кои од говорница кажаа

Read more

Исмаил: Барањата за некакви албански општини сами на патот кон ЕУ се балистички воскресенија!

Членот на Президиум на Левица, Реџеп Исмаил, реагираше на денешниот собраниски говор на пратеникот Скендер Реџепи, кој ја напушти Алтернатива

Read more

Русија ги раскина „Договорите од Истанбул“ поради тоа што житото не заврши во сиромашните земји

Секвенци од брифингот на заменик Министерот за надворешни работи на Русија Сергеј Вершинин за договорите во Истанбул (познати како договорот

Read more

Левица: ЕУ потврди – внесувањето на бугарите во Уставот не се последно барање

Реакција на Левица – Сектор за Надворешна политика и безбедност Лагите на СДСМ и ДУИ дека по уставните измени Македонија

Read more

Левица: ЕУ потврди – Внесувањето на Бугарите во Уставот не е последно барање

Реакција на Левица – Сектор за надворешна политика Лагите на СДСМ и ДУИ дека по уставните измени Македонија без пречки

Read more

Симонов: Внесувањето на Бугарите во Уставот отвора нова пандорина кутија на „европскиот пат“

Кординаторот на Секторот за Надворешна политика на Левица Александар Симонов во интервју за порталот интервју.мк беше запрашан за ставот на

Read more

Тамара Јованов: Да бевме деца, уцените на ЕУ ќе ги наречевме булинг

Став на Тамара Јованов – Апасиева – Професорката на Економскиот факултет на Универзитетот „Гоце Делчев“ – во Штип, по однос

Read more