Моќ за народот – Предлог на Европската Левица (The Left) за нов енергетски модел

Коалицијата на Европската Левица (The Left) во Европскиот парламент се залага за работниците, животната средина, феминизмот, мирот и човековите права.

Read more

Ирската европарламентарка Клер Дали: Кандидатскиот статус за ЕУ е мамец кој Украина ќе ја претвори во мелница за месо!

Актуелната ирска европратеничка Клер Дели имаше свое обраќање во Европскиот парламент во однос на војната со Русија каде изјави: „

Read more

Предлог во Европскиот парламент: Да се воведат санкции кон САД

Хрватскиот независен пратеник во Европскиот парламент, Мислав Колакушиќ, на парламентарна седница во Европскиот парламент, која се одржа пред некој ден,

Read more

Арсовски: „Собранието да ја пресретне одлуката на ЕУ за вклучување на бугарските услови во преговарачката рамка“

„Во отворено писмо Институтот за европски политики од Скопје и други невладини организации од регионот предупредуваат на опасноста Европскиот парламент

Read more

Клaрa Дели: Сите војни се зло и сите жртви заслужуваат поддршка

Клaрa Дели е ирска политичарка која е пратеник во Европскиот парламент. Таа е членка на „Независни за промена“, дел од

Read more

Политичкото крило на ИРА – Шин Феин – победи на изборите во Ирска

Левичарската националистичка партија, некогаш наречена „политичкото крило на ИРА“, Шин Феин, победи на генералните избори во Ирска. Шин Феин освои

Read more

Што Полска се обидува да скрие во врска со почетоците на Втората светска војна?

На 20.12.2019 рускиот претседател Владимир Путин јавно излезе со остра реакција во врска со колективните лаги изнесени за почетоците и

Read more