(Видео) Мециновиќ: Бонбона математика – Бислимовски бесмислено донесува погубни одлуки

Бислимовски воведува мрежарина од 200 денари месечно за 600 000 домаќинства. Месечно 2 100 000 евра, годишно 25 000 000

Read more

Неофицијално: Владата одлучила да го додели повикот на ЕВН за нов универзален снабдувач

Упатените во постапката за избор на нов универзален снабдувач со електрична енергија за домаќинствата и малите потрошувачи, неофицијално откриваат дека

Read more

Енергетската криза е предизвикана од монополот на приватниот капитал

Граѓаните во континуитет се жртви на самоволието на ЕВН, преку постојано покачување на цените на електричната енергија и монополот кој

Read more

Национализација – единствено решение за воспоставување ред во електродистрибутивната мрежа

Реакција на Левица – Сектор Економија Веќе неколку месеци трае конфликтот помеѓу жителите на кумановско Слупчане и екипите на ЕВН,

Read more

(Видео) Крмов: Ние немаме капиталистички систем – Ние имаме криминалистички систем

Контрареплика кон Премиерот од пратеникот од Левица Борислав Крмов за иницијативата за референдум за национализација на ЕВН: ,, ЕВН е

Read more

(Видео) Крмов до Џафери: Плукате по македонскиот Устав и народ

Процедурално обраќање на пратеникот на Левица, Борислав Крмов, за национализацијата на ЕВН „Зборуваме за национализацијата на ЕВН – враќање во

Read more

Како ЕВН Македонија и државата ги дискриминира Македонците?

Реакција на Левица – Сектор Економија Со последните случувања во Липково, Арачиново и Слупчане, кои важат за населени места, чиишто

Read more

Левица со кривична против менаџерите на ЕВН – Не пријавувале кражба на струја во Арачиново

Соопштение на Политичката партија Левица Ја известуваме јавноста дека Правниот сектор на Политичката партија Левица, до Основното јавно обвинителство –

Read more

Левица со кривична пријава за кражба на струја во Арачиново

Соопштение на политичката партија Левица Левица поднесе кривична пријава до Основното јавно обвинителство Скопје за кривично дело „Кражба на електрична

Read more