Мојсоска не ги вознемирила по етничка основа Бугарите во Македонија

Извесно здружение “ДЕЛО” кое ги промовира негаторските политики на официјална Софија пуштило Претставка до Анти-дискриминаторска Комисија дека “сум ги навредила

Read more

Судска пријава за Даница Чадиева за вознемирување на вработен кој не одлучил по предметот што таа му го доделила

Претседателка на владината Второстепена комисија, Даница Чадиева, која неодамна е реизбрана на функцијата, доби пријава до суд од Комисијата за

Read more

Левица: Чадиева наместо да штити од дискриминација – дискриминирала работник на работно место

Неспособноста на кадрите на владејачката СДС најдобро се отсликува преку работата на претседателката на Државната комисија за одлучување во управна

Read more

Левица: Документите на ООН потврдуваат дека Бугарија ги дискриминира Македонците – Квислингшката Влада не презема ништо

На Македонците им е забрането да се изјаснуваат како такви во соседна Бугарија, постоењето на македонскиот јазик оваа земја целосно

Read more

Џафери го дискриминирал Апасиев, утврди Комисијата за спречување и заштита од дискриминација

Претседателот на Собранието Талат Џафери го дискриминирал пратеникот и лидерот на Левица, Димитар Апасиев, утврди Комисијата за спречување и заштита

Read more

Благоевград одлучи: Во ЕУ нема место за македонски културни клубови

Советот на општината Благоевград (Горна Џумаја) усвои декларација со која „категорично се спротивставува на антибугарската провокација“ со отворањето на македонскиот

Read more

Во Заводот за рехабилитација на деца и младинци – Топанско поле се случува хорор

Статус на Грета Парлиќ – вработена во Заводот за рехабилитација на деца и младинци Почитувани, Во Заводот за рехабилитација на

Read more

Етничка сегрегација во процесот на вакцинација на транспортните работници во Куманово

Македонските работници во транспортните компании во Куманово се жалат на дискриминација, споредено со нивните колеги Албанци, при процесот на вакцинација

Read more

Крмов: Во типичен НЏО манир ја продлабочувате социјалната дискриминација

„Во типичен НГО манир, значи етничката и родовата дискриминација вие ja уважувате и донесувате некои мерки за да ја намалите,

Read more

Елиминација на позитивната дискриминација

Талкајќи по западниот вредносен имагинариум влеговме во имплементирања на легислатива за чија примена некако сме незрели. Дрзнавме кон системски решенија

Read more

Десетици ромски семејства одбиени за парична помош без образложение

До Антропол стигна информација од ромски семејства кои, врз основа на владината одлука за гарантирана минимална помош, се обиделе да

Read more