Во Битола претставена кандидатката за претседател на Левицa – Билјана Ванковска

Во Битола во Народниот театар претседателскиот кандидат на “Левица“, Билјана Ванковска пред битолачани ја претстави својата програма, а покрај неа

Read more

(Видео) Премиера на четвртиот предизборен спот на професор Билјана Ванковска

„Се сеќаваме кога ни велеа дека не можеме, пред само 4 години! Сега сме трета партија по структура во државата

Read more

(Видео) Ванковска: Дали санкциите за извоз на јаболката се рестриктивни за Русија или за Ресенчани

Како дел од разговорите на народниот собир во Ресен, професорката Ванковска неминовно мораше да се осврне и на проблемот со

Read more

Ванковска: Му се плашат Aпасиев затоа што е единствен по своите квалитети како политичар

Димитар Апасиев го познавам од неговите студентски денови, кога беше демонстратор на Правниот факултет, но и активист на Слободен индекс

Read more

Ванковска од Кавадарци: Подобра сум од противкандидатите затоа што сум единствена со програма

Претседателскиот кандидат на #Левица – Билјана Ванковска, вечерва ја продолжи својата предизборна кампања во Кавадарци и ја промовираше својата предизборна

Read more

Ванковска за Уставните измени: Медицински лек за одложено дејство е ретард

,, – За Охрид може да се зборува и низ една посебна призма која е актуелна на овие претседателски избори,

Read more

(Видео) Премиера на вториот предизборен спот за проф. Ванковска

„Да ја запишеме нашата страница на Историјата, стоејќи врз темелите на АСНОМ и најдобрите вредности на нашиот народ. Да излеземе

Read more

Ванковска од Неготино: Конечно да почнеме да дишеме како слободна држава

Левица е партија од народот, за народот. Ги знам сите проблеми на мојот народ. Се залагаме за тоа да престанеме

Read more

Резервна татковина немаме – порача Ванковска од Богданци

Вчера кандидатот за Претседател на Република Македонија Biljana Vankovska, оствари средба со граѓаните на Богданци. Искреноста и љубовта кон татковината

Read more