Централниот регистар одобри основање на бугарскиот универзитет „Св. Кирил и Методиј” во Свети Николе

Централниот регистар ја одобри пријавата за основање на Великотрновскиот универзитет „Св.Св. Кирил и Методиј“ на улица „Маршал Тито“ во Свети

Read more

Реџеп Исмаил: Бујар Османи работи против интересите на македонската нација

Пишува: Реџеп Исмаил – член на Презедиумот на политичката партија Левица Бујар Османи, Министер за надворешни работи на Македонија, кој

Read more

Османи контрадикторен: во една изјава вели дека има фуснота дека македонскиот јазик е дијалект на бугарскиот – во друга вели нема фуснота

За помалку од 24 часа, Министерот за надворешни работи на Република Македонија, Бујар Османи, излезе во јавноста со две спротивставени

Read more

Левица: Четири години од Преспанскиот договор – денес ЕУ со нови уцени

Реакција на Политичката партија Левица Изминаа четири години од потпишувањето на таканаречениот Преспански договор, со кој владејачките елити од двете

Read more

Во Бугарија се крадат украински регистарски таблички заради бесплатен паркинг

За разлика од сите странци во Бугарија на кои вообичаено на времето им ги крадеа колите, на украинските бегалци кои

Read more

(Видео) Хриса Калиманова – Симбол на борбеност, страдања и љубов

Хриса Калиманова е само една од многуте партизанки нa НОБ во Егејска Македонија, кои целата своја младост ја поминаа измачувани

Read more