Левица: За евро-фундаменталистите нема алтернатива за бугаризацијата

Реакција на Политичката партија Левица Евроамбасадорот Дејвид Гир во изјава за домашните медиуми потенцира дека Македонија ги отпочна преговорите за

Read more

Целосно бришење на АСНОМ од Уставот на РМ

Фејсбук статус на Амар Мециновиќ – Портпарол на Политгичката Партија Левица Во Преамбулата од Уставот, онаа која сакаат да ја

Read more

Јанчев: Во окупација сме луѓе, во турско било попријатно на Мечкин Камен

Фејсбук статус на Саше Јанчев – член на Централниот Комитет на Левица и Советник во Општина Гевгелија Илинден во окупирана

Read more

Шакири: Не треба да е предмет на дискусија тоа што бројот на часови по македонски јазик се намалува

Во текот на протестите против францускиот предлог, каде една од главните причини за бунтување на граѓаните беше загрозувањето на македонскиот

Read more

Левица: Македонската култура и медиуми под контрола на Бугарија

Реакција на Левица – Сектор култура Покрај историјата, ниту културата и медиумите нема да останат имуни на бугаризацијата. Очигледно е

Read more

Исмаил за Принцип инфо: Протестите во Македонија беа оправдани, Владата нема поддршка за „францускиот предлог“

Редакција на порталот Принцип имаше прилика да разговара со Реџеп Исмаил, членот на Президиумот на политичката партија Левица од Македонија.

Read more

Левица: За бугаризацијата ќе одвојуваме средства во тек на економска криза

Реакција на политичката партија Левица Со Протоколот за најголемото велепредавство, Македонија треба да исполни премногу понижувачки и срамни мерки пред

Read more

Левица: Протоколот – грубо мешање на Бугарија во внатрешните работи на Македонија

Реакција на политичката партија Левица Иако поминаа неколку дена од потпишувањето на Протоколот на Македонија со Бугарија, многубројни се сите

Read more

Ванковска: Зошто сум ЗА референдум на кој ќе гласаме со НЕ!

Фејсбук статус на Билјана Ванковска, доктор на политички науки, редовна професорка на Филозофскиот факултет во Скопје. Професор е и на

Read more

Протоколот со Бугарија е за рехабилитација на фашизмот

Реакција на Левица – ЛО Гевгелија Според потпишаниот Протокол со Република Бугарија, Република Македонија ќе треба да ги отвори архивите

Read more

Балистичко-врховистичката власт го легитимира насилството како алатка за разбивање на протести

Пишува Јован Крајевски – член на Централниот Комитет на Левица Како и сите останати фашистички влади во историјата, и нелегитимната

Read more