На денешен ден 1942 година на 22 годишна возраст загина Елпида Караманди – учесничка во НОБ и народна хероина.

Родена е во влашко семејство во Лерин, Егејска Македонија. Се преселила во Битола откако мајка ѝ се премажила. Елпида во

Read more

Каква култура ќе промовира новоотворениот културен центар во Битола

Реакција на Левица – Сектор култура Откако викендов во Битола бевме сведоци на понижувачкиот и навредлив настан – отворање на

Read more

„Сојуз на Борците од НОАВМ 1941 – 1945 и грѓаните продолжувачи“ – Битола повикуваат на протест

Соопштение на „Сојуз на Борците од НОАВМ 1941 – 1945 и грѓаните продолжувачи“ – Битола Сојузот на борците од Народноослободителната

Read more

Левица – Битола: Катастрофални услови во заразното одделение, пулмологија

Реакција на Левица – ЛО Битола. Низа реакции од заболените граѓани за условите во заразното одделение во Битола, Пулмологија.Со часови

Read more

Левица – Битола со предлози до одделението за урбанистичко планирање и заштита на животната средина

Советничката група на Левица-Битола испрати неколку предлози за програмата за урбанистичкото планирање и заштита на животната средина за 2022 година.

Read more

Во време на енергетска криза СДСМ постави хармоникаш да управува со РЕК Битола

„Поради внатрешните несогласувања во СДСМ – Битола за градоначалничкото место и поделените ставови од кои на една страна моментално разрешениот

Read more

Навршуваат 103 години од Битолскиот конгрес за стандардизирање на албанската азбука

„Од 14 до 22 ноември 1908 година во Битола се одржал конгрес кој има големо значење за албанскиот народ. Овој

Read more

Кандидатот на СДСМ за градоначалник во Битола бил ocyден за кражба

На социјалнaта мрежи твитер објавена е фотографија од казнената евиденција на Христо Кондовски, кој е кандидат за градоначалник на СДСМ

Read more

Имаме морална обврска и должност да се бориме и за идните генерации

Фејсбук статус на Марио Јаневски член на Црвена Младина „’Добрите луѓе најчесто се аполитични и не превземаат ништо, и затоа

Read more