Бизнис династиите кои имаа корист од нацистите

Во својата нова книга „Нацистички милијардери“, Дејвид де Јонг ја истражува проклетата историја на компаниите кои одбиле да ја испитаат

Read more

Левица: Универзална сала му исплатила десет илјади евра на Ристо Вртев

Реакција на Левица Град Скопје. За минатогодишниот настан одржан на 26 јули, на Ристо Вртев за настапот од час и

Read more

Русија ќе го национализира имотот на странските компании кои ќе се повлечат од земјата

Владината комисија за законски активности го одобри вториот пакет мерки за поддршка на економијата, вклучително и еден од механизмите за

Read more

Левица: Со милионски профит АД Европа исплаќа минимални плати

Реакција на Левица – Сектор економија. Од милионскиот профит во АД Европа, ќар гледаат само нејзините директори и акционери. Компанијата,

Read more

Закажано судењето за Рашковски поради основани сомневања за криминал кои ги направил како Генерален секретар на Владата

Кривичниот суд на крајот од декември соопшти за јавноста дека обвинителниот акт против поранешниот генерален секретар на Владата, Драги Рашковски

Read more

Десет фирми кои немаат вработени оствариле вкупен приход од 57 милиони евра

Согласно со Законот за трговските друштва и Законот за работните односи, овозможено е да се отвори фирми без деловен простор,

Read more

Левица: Гласај ПРОТИВ приватизација на водата!

Реакција на политичката партија Левица. „Левица безусловно и безрезервно застанува против намерното уништување и приватизирање на дејностите од јавната сфера

Read more

Левица: Владата со Кочо Анѓушев легализира хидроелектрани во заштитени подрачја

Соопштение на политичката партија Левица. Новиот предлог Закон за урбанистичко планирање претставува скандалозно решение за засилената деградација на животната средина

Read more