Како во Германија ги експлоатираат источноевропејците

Понижувачки услови за живот и работа: во Германија денес овие проблеми требаше да се исчезнати, откако во 2021 година во

Read more

Георгиевска: Дали НАТО на Балканот „закла погрешно прасе“?

Пишува: Мери Георгиевска Нашите источни комшии, односно Бугарските власти, во соработка со очигледно предавство од страна на домашните предавници, во

Read more

Интервју со светскиот готвач Зоран – „Русите ја сакаат балканската кујна и го обожаваат македонското вино“

Балканската кујна може да се сретне насекаде низ светот, и таа е најдобриот амбасадор за Балканот. Во Симферопол, Крим, во

Read more

Aмериканското свиткување рака на балканските политичари

Пишува д-р Ненад Живановски Она што претставува главна туристичка атракција за најголемиот број градови во светот – а тоа е

Read more

Македонија не е на продажба Македонија е се што имаме

Пишува:Дарко Тодоровски – Магистер по меѓународни односи и воен аналитичар Црна се чума зададе, таму долу Македонија. Вака почнува текстот

Read more

Крим – Дијалог на културите: Русија – Балкан

Пишува: Дарко Тодоровски – Магистер по меѓународни односи и воен аналитичар Крим е спој на невидена природна и божествена, духовна

Read more

„Фашизам 2.0: актуелни предизвици за меѓународната безбедност“

Пишува: Дарко Тодоровски – Магистер по меѓународни односи и воен аналитичар На 16 март, Псков беше домаќин на Меѓународната научна

Read more

Бројни прашања и сомнежи околу иницијативата „Отворен Балкан“

На крајот на Јули во Скопје, Зоран Заев, Александар Вучиќ и Еди Рама официјално ја објавија иницијативата „Отворен Балкан“ која

Read more

Захарова: Заедницата на српските општини на Косово останува „на хартија“

Портпаролката на руското Министерство за надворешни работи, Марија Захарова, денес во обраќањето до медиумите зборуваше за ситуацијата во Косово и

Read more