Максим и Знам ништо не знаат за балистичкиот споменик во Воиновиќ

Деновиве во општина Куманово повторно изникна балистичка дивоградба на споменик на УЧК во населеното место Воиновиќ. Зачудува фактот што за

Read more

Апасеив: Уставниот суд е нем посматрач на балистичката демакедонизацијата на Македонија

Министерот за правда во октроираната Влада Кренар Лога го потпиша Упатството за изменување и дополнување на Упатството за начинот на

Read more

Клубот „Ванчо Михајлов“ треба да престане да постои

Фејсбук статус на Јован Краjевски – Координатор на Левица – Сектор политичка-економија Критиката на делото на Ламбе (засега) од страна

Read more

Левица поднесе барање за инспекциски надзор за споменикот на балистот Џемо Хаса

Реакција на политичката партија Левица Левица поднесе нова Иницијатива за вршење вонреден инспекциски надзор до Министерството за култура, против Општина

Read more

Нашата бригада и братството со албанскиот народ

Напишано: 1944Првпат објавено: „Народен војник“, весник на Првата македонска народно-ослободителна ударна бригада, број 2-3 од јули-август 1944 година. После толку усилија и

Read more

Еден ден и јас ќе го фрлам зарот и фереџето

Слободен човек не е оној кој сонува за слободата, туку оној кој се бори за неа. А за неа, со

Read more

Државното финансирање на убаво спакуваниот национал-шовинизам

На долгогодишните обвинувања, адресирани кон државата и Министерството за култура, дека вложувањето напори за промоција и афирмација на културата во

Read more