ЦУП: Балансерот е контрапродуктивен – Дејствуваат спротивно на принципот на заслуги

Мерките за обезбедување соодветна и правична застапеност во јавниот сектор веќе се контрапродуктивни, така што дејствуваат спротивно на принципот на

Read more

Владата ќе дозволи на државно да се вработува дијаспора за да бидат 29,52 отсто Албанци, од балансерот ќе се вадат само непопишаните

Во државните институции и министерствата почнаа подготовките за усогласување на вработувањата по етничка линија откако министерот за информатичко општество и

Read more

Владата го поддржува вработувањето по етничка основа предложено од Алити

Во државните институции и министерствата почнаа подготовките за усогласување на вработувањата по етничка линија откако министерот за информатичко општество и

Read more

Левица поднесе иницијатива за инспекциски надзор за рамковниот балансер

Реакција на Политичката Партија Левица Левица поднесе иницијатива за вонреден инспекциски надзор против Министерството за информатичко општество и администрација, кое

Read more

Левица: ДУИ со политички инженеринг ја гуши државата со вработувања покрај резултатите од наместениот попис

Реакција на Политичката партија Левица Со злоупотреба и погрешно толкување на резултатите од фингираниот попис, Министерството за информатичко општество и

Read more

57% од народните пари се трошат за плати во администрацијата, а само 0,43% за социјални бенефиции

Реакција на Левица – ЛО Свети Николе. На десеттата седница на Советот на Општина Свети Николе, советници и од СДСМ

Read more

Во три министерства предводени од ДУИ распишани огласи за над 220 вработувања

Бројните критики за зголемувањето на бројот на вработени во јавната администрација, која и онака дава лоши услуги не се намалува.

Read more

И во време на криза Владата не се откажува од натрупаните владини функционери

Реакција на Левица – Сектор за Политички систем! „Во јавноста испливаа детали од средбата Заев – Гаши, каде партијата Алтернатива

Read more

Директни сведоштва околу бугарското администрирање

„Кога се слушнало за апсењето на Мирче и Страшо, Вера Ацева се сретнала со братучеда и’ Вера Оровчанец во Скоје.

Read more

За државните службеници бадеми и лешници, за децата во градинка паштети

Реакција на Левица – Трудов сектор. „Работната група за ревидирање на Правилникот за нормативи и стандарди за исхрана во градинките

Read more

Управниот суд ја поништи одлуката за избор на директорoт на НУЦК „Антон Панов“ во Струмица во Струмица

Управниот суд ја поништил одлуката на Министерство за култура за избор на директор на НУЦК „Антон Панов“. Судот ја уважил

Read more