Урбанистичките планови за Карпош “магично“ исчезнуваат

Фејсбук статус на Мартин Димоски, советник од Левица во Општина Карпош. Опцијата за поднесување на забелешки по предложени детални урбанистички

Read more

Димоски: Во Карпош презентирани 39 урбанистички планови за бетонизација на Општината

Фејсбук статус на Мартин Димоски – Советник од Левица во Општина Карпош. „Од презентираните 39 детални урбанистички планови за Општина

Read more

Со додавањето етничка припадност присилно се создава бугарско малцинство

Статус на Мартин Димоски – член на ЦК на Левица. Додавањето на “етничка припадност” во личните карти покрај тоа што

Read more

Хипокризијата на Европа и добродушноста на Кина

Политичката перверзност на Европската Унија кон Македонија и останатите земји кои чекаат во нејзиното предворје излезе на површина. Уште еднаш.

Read more

Субвенционирањето на вградување на плински уреди популистичка и крајно неефективна мерка

Владата на Република Македонија како ексклузивна мерка за спречување и намалување на загадениот воздух пред некој месец ја најави можноста

Read more