(Видео) Постојат децении кога не се случува ништо, а постојат и недели кога се случуваат децении.

„Денес кога сме соочени со бришењето на антифашистичкото минато, релативизирање на антифашистичката борба мораме повеќе од било кога да се

Read more

11 Октомври, центарот на Гевгелија – знамето на пола копје

11 Октомври, центарот на Гевгелија. Знамето на пола копје. Најголем празник после Илинден е или ден на жалост??? Да биде

Read more

Андовска: Промените во авторските дела без дозвола од авторот треба да бидат подложни на санкции

Македонската композиторка и пијанистка Дарија Андовска, која воедно е Декан на Факултетот за музичка уметност, на својот фејсбук профил даде

Read more

Обвинението за Иван Јованоски е класичен политички прогон – Прифатено барањето на одбраната Заев да се јави како сведок

Денес започна судењето против нашиот член на Централен Комитет, Иван Јованоски, кој при одбележувањето на 11 октомври на Могилата на

Read more

(ВИДЕО) Левица – Прилеп ја одбрани честа на предците на окупираната „Могила на непобедените” од квислиншката власт

Активистите на Левица при чествувањето на  80 години од народното востание на меморијалниот комплекс „Могила на непобедените“во Прилеп со герила

Read more