Левица против планот на Јетон Шаќири за укинување на македонска и воведување втора албанска паралелка во велешката гимназија

Спротивно на анализите на СОУ „Гимназија Кочо Рацин“ од Велес за реалните потреби и доставениот Предлог план за упис на

Read more

Шаќири најави одговорност ако септември нема учебници – бараме оставка!

Цел месец по почетокот на наставната година, голем број ученици сè уште немаат добиено учебници. Токму најлошиот министер за образование

Read more

БРО со незаконски насоки, Левица бара итно разрешување на Шаќири и Хасипи

Реакција на Политичката партија Левица Неодамна, Бирото за развој на образование на својата веб страна објави насоки за реализација на

Read more

Левица: Унифицираниот учебник е удар врз кохезијата на државата

Реакција на политичката партија Левица Министерот Јетон Шаќири не успеа да обезбеди учебници за учениците – на почеток од оваа

Read more

Симонов: Од теоретско – политички до практично ДУИстички систем

м-р Александар Симонов, член на Централен Комитет на Левица Теоретскиот – политички систем, чија задача беше да биде функционален, за

Read more