Јавниот долг на рекордни 8,5 милијарди евра

Јавниот долг во Македонија достигна 8,5 милијарди евра во 2023 година. Во оваа бројка не влегуваат задолжувањата од потпишаните заеми,

Read more

Нов долг од 190 милиони евра со европско знаменце – Македонија во должничко ропство

Очигледно за анти-македонската и недемократската гарнитура на власт ништо не значат критиките на ЕУ за злоупотребата на европското знаме. Во

Read more

Колариќ: Предлог Буџет за должничко ропство – следува финансиска стагнација и нови задолжувања

Гостување на Координаторката на Сектор финансии при Левица – Јулијана Штрковска Колариќ во „Утрински печат“ во емисија со новинарот Срѓан

Read more

Со новиот ребаланс на буџетот, јавниот долг ќе биде двојно поголем од приходите во буџетот

Реакција на Политичката партија Левица Владата донесе одлука за ребаланс на Буџетот на Република Македонија, а со тоа најави нови

Read more

Исмаил: Со 80% јавен долг од БДП дефакто државата е оттуѓена

Членот на Президиумот на Левица – Реџеп Исмаил (Хактан), во емисијата „Јанко Јади Бурек” истакна дека погрешната политика со странските

Read more

Економски мерки – во чија корист и на чиј грб?

Во време на вонредна состојба, Владата може да ги користи сите ресурси – како државни така и приватни – за

Read more