Разговор со Русјаков – автор на „Хотел меѓу две војни“ во библиотеката „Браќа Миладиновци“

Разговор со Александар Русјаков, автор на романот „Хотел меѓу две војни“, (книга на месец февруари во библиотеката „Браќа Миладиновци“) е

Read more

Библиотеката „Браќа Миладиновци“ со Клуб на читатели во рамките на Бела ноќ

Библиотеката „Браќа Миладиновци“ како едно од клучните градски културни јадра и оваа година подготвува програма со која ќе се приклучи

Read more

Во библиотека „Браќа Миладиновци“ започна серијата настани „Читаме современи македонски автори“

Со „Книга на месецот“, но и со „Разговорот со…“, Градска библиотека „Браќа Миладиновци“ – Скопје ја започна серијата настани под

Read more

Започнува кампањата „Читаме современи македонски автори“ на Градската библиотека „Браќа Миладиновци“ од Скопје

Градска библиотека „Браќа Миладиновци“ од Скопје ја иницира кампањата „Читаме современи македонски автори“. Активностите започнуваат од денес, 1. септември, а

Read more