Отворен споменикот на Хо Ши Мин како моќен и светол симбол на пријателството и соработката меѓу Русија и ДР Виетнам

Оваа година на 30 јуни се навршија 100 години од првото пристигнување на Хо Ши Мин во Санкт Петербург (поранешни

Read more

„19-ти МАЈ“: Првата терористичка група формирана од жени

Нова книга на историчарот Вилијам Росно (William Rosenau) ја истражува радикално левичарската група формирана во 70-тите во САД, позната под

Read more

Патот кој ме донесе до ленинизам – Хо Ши Мин

После Првата светска војна, се сместив во Париз и работев дел како асистент на фотограф, а дел како сликар на

Read more