Продолжува судењето на осомничените водачи на ОВК за воени злосторства

Денеска во Специјализираните совети на Косово во Хаг продолжува судењето за случајот против поранешните водачи на ОВК, Хашим Тачи, Кадри

Read more

Поранешен потсекретар на американската армија се приклучува во одбраната на Тачи во Хаг

На одбраната на поранешниот лидер на ОВК Хашим Тачи, кому во Хаг му се суди за воени злосторства и злосторства

Read more

Пентагон одбива да му достави на Хаг докази за наводните руски злосторства

Во администрацијата на Бајден се уште постои спор околу тоа дали да се соработува со меѓународниот суд во Хаг, бидејќи

Read more