Филмот “ТРИ” на Мартин, Петар и Иван од Прилеп освои три награди

На филмскиот фестивал на аматерски филмови, одржан во театарот “Антон Панов” во Струмица, филмската екипа од Прилеп собра неколку награди.

Read more

(Интервју) Јовановиќ: алтернативниот филм оваа година на ТВ, бесплатно и без реклами

Вечерва започнува меѓународниот филмски фестивал „Киненова“, кој пред се’ се базира на промоција и афирмација на дебитантските дела на младите

Read more