Бојкот, тензии и инциденти поради илегална албанска парелка во Чашка – родителите сѐ уште протестираат

Повеќе од еден месец влезот во учиштето „Тодор Јанев“ во Чашка со жив штит се чува од страна на родителите

Read more

Левица: Учениците и граѓаните оставени во рацете на несоодветен началник во ЕК на дојавите за лажни бомби

Реакција на Левица – Сектор Безбедност Додека загриженоста на родителите расте, а учениците губат настава или одат со страв во

Read more

Одговорност за немилиот настан во училиштето Јовче Тесличков мора да има

Соопштение на Левица – ЛО Велес Случајот кој во вчерашниот ден излезе во јавноста, а се однесува на малтретирање на

Read more

Да се исчисти бугарскиот крлеж од македонското ткиво

Матица на иселеници од Македонија на социјалните мрежи го објави следниот пост: Македонското друштво “Илинден“-Тирана со остра осуда за донацијата

Read more

Левица спречи окупација на игралиштето во ООУ „Киро Глигоров“

Соопштенија на Левица – ЛО Центар По бурните реакции и алармирањето на родителите, чии деца учат во основното училиште ,,Киро

Read more