Левица со 2.400 амандмани го блокираше покачувањето на платите на судиите

Соопштение на политичката партија Левица Пратениците на Левица – Димитар Апасиев и Борислав Крмов, пред отпочнувањето на денешната 54 седница

Read more

Апасиев: Не може чиновници и швалерки да бидат уставни судии

Лидерот на Левица, Димитар Апасиев, во интервју за најновиот број на неделникот „Фокус“ ја критикува и работата на Уставниот суд. Партијата

Read more

Апасиев: Кацарска судството не ги укина патните трошоци за пратениците

По одлуката на Уставниот суд да не се укине привилегијатана пратениците за надоместок на патни трошоци, кадешто се нарушува системот

Read more

(Видео) Апасиев до Џафери: Еве ти како правен експерт, објасни ми мене како на арабаџија

Денешното обраќање на пратеникот и претседател на Левица – Димитар Апасиев, по повод шверцувањето на изборот на уставни судии. ,,Точка

Read more

Апасиев: ДПМНЕ не ја разбира опасноста од изборот на нови уставни судии

Во собраниската Комисија за избори и именувања се подготвува предлогот за избор на четири нови Уставни судии, за што пратеникот

Read more

Крмов: Потребно е зајакнување на критериумите за избор на уставен судија

Излагање на пратеникот Борислав Крмов за поднесениот предлог – Закон за уставни судии ,,Главната причина за предлагање на овој закон

Read more

Со отфрлањето на иницијативата на Левица уставните судии повторно ја покажаа својата сервилност

Реакција на Политичката Партија Левица Иницијативата поднесена од Левица во врска со неуставното, незаконското и неделовничкото разрешување на пратеникот Фадил

Read more

(Видео) Левица предлага закон за уставни судии распуштање на сегашните судии јасни услови за назначување и јавни интервјуа

Прес-конференција на претседателот на Левица, проф. Д-р Димитар Апасиев Оваа пресконференција ја свикавме по повод еден историски настан во уставно-судската

Read more

По иницијатива на Левица, Уставните судии денес ќе решаваат за разрешувањето на Зендели

Разрешувањето на Фадил Зендели на собраниска седница од член на комисијата за избори именувања денес е пред Уставните судии. Левица

Read more

Пратениците на Левица ќе предложат lex specialis закон за Уставните судии

Соопштение на Политичката партија Левица Членовите на собраниската Комисија за прашања на изборите и именувањата на седница предложија кандидати за

Read more

Уставниот суд ја одби иницијативата на Левица за противзаконско исплаќање на трошоци за патарина

Соопштение на Политичката партија Левица. Уставните судии повторно покажаа дека не дејствуваат во корист на граѓаните, демократијата и владеењето на

Read more