Швајцарското село Мулегнс ќе заживее како дом на највисоката 3Д-печатена кула во светот

Футуристичката Бела Кула Мулегнс е висока 30 метри. Повеќенаменскиот културен простор треба да се отвори во јуни, со што ќе

Read more

Древна човечка ДНК објаснува зошто мултиплекс склероза влијае на толку многу северните Европејци денес

Древната ДНК помага да се објасни зошто северноевропејците имаат поголем ризик од мултиплекс склероза од другите предци: тоа е генетско

Read more

Кинеската компанија за пребарување Baidu го претстави на јавноста моделот Ernie 4.0 AI, конкурентот на ChatGPT-4

Кинеската компанија за пребарување и вештачка интелигенција Baidu во вторникот ја претстави новата верзија на својот модел за вештачка интелигенција,

Read more

Ова е „Р-ФОН“ – првиот паметен телефон на рускиот оперативен систем Rosa Mobile

Шефот на Здружението на професионални корисници на социјални мрежи и гласници (APPSIM) Владимир Зиков сподели фотографии и главни карактеристики на

Read more

Првиот градски воз на водород во светот претставен во Кина

Кинеска компанија за железничка опрема го претстави првиот урбан воз на водород во светот за време на настанот за Денот

Read more

Кина го претстави новиот лидер во ултра-брзиот копнен транспорт

Кина го претстави својот нов транспортен систем Маглев во Кингдао, провинцијата Шандонг. Брзиот воз е дизајниран да се движи со

Read more

Проф Атанасовски: „Масовната хистерија околу 5G се должи на тоталното непознавање на технологијата“

Во минатиов период, уште од самиот почеток на кризната состојба со корона вирусот во јавноста – по медиумите и социјалните

Read more