Бројот на средношколци на историски најниско ниво

На почетокот на учебната 2023/2024 година бројот на учениците во редовните основни училишта изнесува 182.124, што претставува намалување за 1,6%

Read more

Левица – ЛО Прилеп: Дали е на повидок искористување на деца-ученици во политички цели?

Претседателите на класовите од средните училишта во Прилеп, свикани на ”средба” со директорите, утре, само ЕДЕН ДЕН ПРЕД протестот организиран

Read more

Левица: Каде завршија сто илјади денари наменети за 10 средношколци?

Во целост ја пренесуваме реакцијата на ЛО Левица – Делчево „Во Програмата за социјална заштита за 2020 година, се издвоени

Read more

Средношколецот Давид Златанов: Професори осмелете се!

Средношколецот Давид Златанов од Струмица, член на Средношколскиот синдикат, со писмо се обрати до професорите. Поводот за ова јавно обраќање

Read more

Директорката на Никола Карев со закани: „За последиците не ви гарантирам“

Директорката на средното училиште ,,Никола Карев” им се заканува на учениците да не протестираат. Имаме сознанија, се слушнавме со другите

Read more