Бугарите нема да ја ревидираат преговарачката рамка

„Бугарија постојано и јасно го кажува својот став дека договорите мора да се реализираат. Потсетувам дека РСМ е земја членка

Read more

Левица: За евро-фундаменталистите нема алтернатива за бугаризацијата

Реакција на Политичката партија Левица Евроамбасадорот Дејвид Гир во изјава за домашните медиуми потенцира дека Македонија ги отпочна преговорите за

Read more

Француската амбасадорка во Софија контра тврдењата на македонската влада: Нов предлог нема – овој е идентичен со првичниот што беше изгласан во бугарскиот парламент

Француската амбасадорка во Бугарија, Флоренс Робин, се прашува зошто Скопје тврди дека таканаречената втора, модифицирана верзија на францускиот предлог е

Read more

Ванковска: Не се залажувајте со наводното „не“ на Таче

Фејсбук статус на Билјана Ванковска, професор на Филозофскиот факултет при УКИМ Не се залажувајте со наводното НЕ на Таче и

Read more

Ѓорѓи Илиевски: Јаничару Топалов

Во повеќе наврати Кирил Топалов, инаку член на мешовитата експертска мултидисциплинарна комисија  за  историски  и  образовни   прашања меѓу Р.

Read more

Левица: Негаторската политика кон Македонија и македонскиот народ од страна на соседна Бугарија продолжува во исти манири како и досега!

Секторот за Надворешна политика и Безбедност на Левица со соопштение до јавноста во врска со негаторските политики кон Македонија и

Read more

150 години Гоце Делчев: Тодор Павлов за испраќањето на посмртните останки на Гоце Делчев за Скопје

Говор на Тодор Павлов (родум од Штип), одржан на 07.10.1946 г. во Народниот театар на Софија на свечено собрание, по

Read more