АФЖ – Левица: На жртвите на семејно насилство им биле наплатувани медицинските трошоци

АФЖ на Левица, во својата последна реакција ја осудуваат некоректноста во третманот и односот кон жртвите на семејно насилство од

Read more

Голготата на жртвите на семејно насилство – срам за нашето општество

 Медиумите сè почесто се препoлни со ужасувачки информации, како: „маж претепал жена“… „полицијата реагирала по пријава за расправија во семејна

Read more

Се бараат најстрога казна за сторителот на грозоморното убиство и одговорност за пропустите на ОЈО

„Двојно убиство во Куманово, сопругот си ја убил сопругата и нејзината мајка , а потоа се самоубил.“ „Масакрирана жена со

Read more

Мојсоска: Колку вреди животот на непривилегираната жена

Фејсбук статус на Јована Мојсоска – Генерален секретар и член на Президиумот на Левица Вчера убиецот Дејан Јовановски свирепо уби

Read more

Мустафаоглу: Насилниците се закана за целото општество

Пишува: Дарја Мустафаоглу – член на Советот во Општина Ѓорче Петров при политичката партија Левица “Хајка“ не е никакво оправдување

Read more

Затајуваат ли институциите на системот пред семејното насилство во Република Македонија?

Реакција на Левица – Социјален сектор Семејното насилство има повеќе форми. Може да се јави како физичко, психичко, сексуално, финансиско

Read more