Обучени F-16 пилоти дури следното лето – Украинците се жалат

Украинските пилоти мора прво да посетуваат четиримесечни часови по англиски јазик во Обединетото Кралство, што го одложува почетокот на обуката

Read more

Обуката на идните украински пилоти на Ф-16 е попречена од јазична бариера

Напорите на Западот да ги обучат украинските пилоти да летаат со напредни авиони Ф-16 се попречени поради слабото познавање на

Read more

Полјански: Државниот удар во Украина 2014 година беше оркестриран од западните земји, првенствено САД

Секвенци од изјавата на Дмитриј Полјански, в.д. Постојан претставник на Руската Федерација во ОН на состанокот на Генералното собрание на

Read more

Руското МНР: САД планира директна прокси војна со Русија под украинското знаме

Објава на социјалните мрежи на Амбасадата на Руската федерација во Македонија, насловена „За вмешаноста на САД во украинскиот конфликт“ Врз

Read more

Укинат е „Рамковниот“ – Нема позитивна дисктиминација на американските факултети

Со 6:3, американскиот Врховен суд реши дека е противуставно Универзитетите да ја земаат во обзир расата на кандидатите при упис

Read more

ЦИА ја гледа украинската криза како уникатна можност за регрутирање нови членови

Директорот на ЦИА, Вилијам Барнс,  на предавање на Фондацијата Дичли во Обединетото Кралство  кажа дека „незадоволството од војната ќе продолжи да го нагризува

Read more

Никарагва: САД да си го плати историскиот долг и да ја испочитува одлуката на Меѓународниот суд

САД имаат законска обврска да го платат историскиот долг на Никарагва според пресудата на Меѓународниот суд донесена пред повеќе од

Read more

Ројтерс: Освен Трамп, сите останати живи американски претседатели се директни потомци на робовладетели

Според истражувањето на Ројтерс, најмалку 118 влијателни луѓе во САД, вклучително и поранешни претседатели, членови на Конгресот, сенатори, гувернери и

Read more

ООН: Затворениците од Гвантанамо се подложени на „нечовечки“ третман

Според анализата на независен арбитер на ООН затворениците во логорот Гвантанамо на Куба од владата на САД се подложени на „суров,

Read more

ДНР Кореја: Планот на САД за повторно приклучување кон УНЕСКО е заканувачки потег

ДНР Кореја денеска го критикуваше планот на САД повторно да се приклучат на УНЕСКО како „заканувачки“ потег чија цел е

Read more