Народот против власта: Избегната тепачка меѓу активистите против „Рудниците на смртта“ и советниците во Општина Босилово

Ескалира ситуацијата помеѓу активиститие и локалната власт во струмичко. За малку избегнат инцидент во струмичката Општина Босилово. Нетрпеливоста помеѓу активистите

Read more

Општина Босилово ја одложи Седницата за „Рудниците на смртта“ без објаснување

Соопштение на еко-активистите од „Здрава котлина“ Ја известуваме јавноста дека на19.07.2023г. во 13 часот пред зградата каде што се одржуваат

Read more

Токарев: Арбитражниот суд се користи за заплашување на јавноста од страна на концесионерот

Арбитражниот суд да не се користи како закана, порачуваат правниците. Правникот Влатко Токарев, кој магистрирал деловно и инвестициско право на

Read more

(Видео) Левица со народот: Не за рудниците на смртта!

Соопштение на Политичката Партија Левица #Левица останува до крај во борбата на народот за заштита на животната средина на југоистокот на

Read more

Здрава котлина потсети на ставовите и активностите на Груевски за „Рудниците на смртта“

Реакција на Здрава котлина, по изнесените ставови на поранешниот премиер (денес во азил) Никола Груевски, за „Рудниците на смртта“ Видовме

Read more

Едногласна порака на народот: Не за рудниците на смртта

Соопштение на Политичката Партија Левица Денеска, југоистокот на Република Македонија заедно со народот од сите делови на државата, едногласно и

Read more

Рудници на смртта – Рајот за странскиот капитал е пекол за Македонија

Пишува: Реџеп Исмаил – Хактан – член на Презедиумот на политичката партија Левица Она што ерата на Груевски го промовираше

Read more

Исмаил: Странскиот капитал го ангажира ДУИ за преку „Рудниците на смртта“ ја уништи Источна Македонија

Став на Реџеп Исмаил – член на Президиумот на Левица, по однос на одлуката на владата на ДУИ за давање

Read more

Блеф и манипулација е дека Македонија ќе плаќа оштета од милиада долари доколку не се отвори „Рудникот на смртта“

Фејсбук статус на Влатко Токарев – Магистер по правни науки на Кембриџ Универзитетот во Велика Британија Блеф и манипулација е

Read more

Еко долина: Влада лаже – Пресуда не лаже

Објава на Еко котлина Почитувани наши подржувачи, во прилог ја гледате скандалозната дванаесетта по ред пресуда на Управниот Суд, која

Read more