Времето на индиферентноста помина

Фејсбук статус на Јован Крајевски – член на Президиумот на Политичката Партија Левица Времето на индиферентноста помина – удобноста на

Read more

Левица: Укинати правата на вработените во ЈП Водовод и канализација

Реакција на Политичката партија Левица Поранешниот директор на ЈП „Водовод и канализација“ за да не го исплати додатокот на платите

Read more

(Видео) Јовановска: Потребни се долгорочни решенија за состојбите во ЈП во Град Скопје

Обраќање на Kатерина Јовановска Советник од Левица во Град Скопје ЈСП исто како и другите јавни и државни претпријатија на

Read more

Левица: Еуроникел покажува дека работниците се на последно место во Републиката

Реакција на Политичката партија Левица Менаџерскиот тим на Еуроникел донесе одлука со која се стопира работата на компанијата, оставајќи ги

Read more

Битиќи: Работа има, невработените се функционално неписмени

Вицепремиерот за економски прашања Фатмир Битиќи вели дека поради масовното иселување од земјата се појавува празнина на пазарот на трудот

Read more

Зеленски ратификуваше закон со кој на работниците им се одземаат правата за колективно договарање

Во Украина, моментално на удар се работниците и нивните права, откако Зеленски вовел закон во кој им се одземаат поголем

Read more

Крајевски: Приватните фирми профитираат на грбот на обичниот работник

Статус на Јован Крајевски – член на ЦК Левица и координатор на Сектор – Политичка економија при политичката партија Левица

Read more

Железничкиот сообраќај повторно во прекин – работниците од „Колска“ протестираат

Работниците на велешка „Колска“ кои се дел од јавниот сектор, денес, ги блокираат возови (железничкиот сообраќај) со почеток од 07:30

Read more

Стопанска банка продавала одмаралишта за кои не платила ниту денар

Од „Координативното тело за преземање активности за остварување на правата од приоритетните акции на Стопанска Банка – АД Скопје“ најавија

Read more

ССМ во штрајк вчера беа пред Собрание денес пред Влада

Јавниот сектор стапи во генерален штрајк. Вработените се на своите работни места но, работните задачи ги извршуваат делумно само за

Read more