Промоција на книгата „Типологија на писмото“ од Игор Радев во МАНУ

Игор Радев, добитникот на „Кинеска награда за особен придонес во литературата“, која претставува највисокото признание на Н.Р. Кина од книжевно-културната

Read more

Промоција на „Детелинки-белинки“: современи бајки од Македонија

Новата книга за деца „Детелинки-белинки: современи бајки со четири листенца“, која содржи шеснаесет современи бајки од 15 македонски автори, ќе

Read more

Промоција на филозофската книга „Менциј“ – превод на Игор Радев од старокинески

Утре, на 17 јуни 2022 година (петок), со почеток во 19,19 часот, во Салонот 19,19 при Културно-информативниот центар во Скопје

Read more

Промоција на „Лексикологија на македонскиот јазик“ од Симона Груевска Маџоска

Книгоиздателството Ми-Ан Ве поканува на промоцијата на првата Лексикологија на македонскиот јазик чиј автор е проф. д-р Симона Груевска Маџоска.

Read more

Промовирана книгата на Билјана Ванковска – „Македонија е сѐ што немаме“

Збирката колумни под наслов „Македонија е сѐ што немаме“ на професорката Билјана Ванковска денеска беше промовирана во просториите на Социјалистичјата

Read more

По „Издржи кралице“, Кираџиева со ново дело „Кралицата ќе издржи“

Атлетската репрезентативка на Македонија во маратон повеќе од 20 години, поранешна рекордерка и шесткратна шампионка, Весна Кираџиева, ја промовираше својата

Read more