Дали „Црвениот поет‘‘ ќе ја доживее судбината на Бели Мугри?

Став на Звезданка Пешиќ Филмот кој шест години беше чуван, криен и забрануван да се прикаже во јавноста, конечно го

Read more

Министерката за култура ја напушти салата за време на филмот посветен на Рацин

„Црвениот Поет“ е мини-серија во македонска продукција за револуционерот, истакнат комунист и поет, Коста Солев Рацин. Серијата заврши со снимање

Read more

Левичарскиот Институт „Рацин“ со промоција на филмот „Битката за Севастопољ“ во Куманово

Караванот за проекција на филмот „Битката за Севастопољ“ организиран од Левичарскиот Институт „Рацин“ продолжува низ градовите ширум Македонија. Првата промоција

Read more

Левичарскиот институт РАЦИН организира проекција на филмот „Битката за Севастопол“

Утре на 10.05.2022 со почеток од 19 часот во Културно Информативен Центар – Скопје (Салон 19:19), ќе се одржи проекција

Read more