Со одлучна влада и народна поддршка, можеме да си го вратиме своето!

Фејсбук статус на Амар Мециновиќ – Портпарол на Политичката Партија Левица Два последователни премиери од СДС со семејни врски во

Read more

Владата со упатство го забранува терминот ‘‘македонски‘‘ на саемот во Србија

Реакција на Политичката Партија Левица Под покровителство на владите на Србија, Македонија и Албанија, како дел од иницијативата „Отворен Балкан“

Read more

(Видео) Костов: Левица е единствена партија која има пораст на гласови

Во вчерашната емисија „Само вистина“ на Канал 5 телевизија се одржа дебата во која се дискутираше за најактуелните политички случувања.

Read more

Стерјовски: Зошто да не е Македонец претседател на Албанија

Лидерот на единствената македонска партија во Албанија, Македонска алијанса за европска интеграција, МАЕИ, Васил Стерјовски за албанската национална телевизија МЦН,

Read more

Управниот суд ја поништи одлуката за избор на директорoт на НУЦК „Антон Панов“ во Струмица во Струмица

Управниот суд ја поништил одлуката на Министерство за култура за избор на директор на НУЦК „Антон Панов“. Судот ја уважил

Read more

Македонска политика во судбоносниот април 2021 г.

Пишува: Амар Мециновиќ – дипломиран политиколог. На почетокот на април од 2021 г. во Република Македонија се забележуваат две паралелни

Read more

Угоре високо, удолу длабоко

Таква е моменталната ситуација, драги мои после француското „не“ за Северна. Можеби ќе звучи премногу фаталистички, дури и песимистички, но

Read more