100 години од КПК – Комунистичка Партија на Кина

2021 e значајна година за Народна Република Кина, обележувајќи ја 100 годишнината од формирањето на Комунистичката Партија на Кина. Денес,

Read more

Кина го отвора својот пазар за извозниците од Централна Азија

Народна Република Кина го отвора својот пазар за нови земјоделски извозници од Централна Азија. Така, земјата влегува во нова фаза

Read more

Кина со порака до САД: Не го ’бутајте носот’ во внатрешните работи на Кина за Хонг Конг

Кина го предупреди претседателот на САД, Доналд Трамп, за неговиот обид да покрене паника и узбуна со пренесување на Твитер

Read more