Левица-Ѓорче Петров: Нема крај на партиските вработувања-ДПМНЕ изгласа дополнителни 10 нови вработувања во Општината поради 2 пензионирања

На вчерашната седница на Советот на Општина Ѓорче Петров, ДПМНЕ изгласа Дополнување на Планот за вработување во Општината за 2024

Read more

Левица: Членови на „За наше Куманово“ се пишуваат како Албанци заради вработување во Општината?

Реакција на Левица – ЛО Куманово Партиската припадност се покажува како клучен елемент при вработувањето во Општината и јавните претпријатија,

Read more

(Видео) Левица – Гевгелија не е против вработувања, туку е против партиски вработувања

Обраќање на Саше Јанчев – Советник од Левица во Општина Гевгелија На деветнаесетта седница на Советот на Општина Гевгелија покрај

Read more

Драстичен пад на бројот на ученици и студенти во државата

Пишува: Славко Митевски – Професор по одделенска настава. Бројот на ученици и студенти во Македонија забрзано опаѓа. Причините се бројни,

Read more

Во три министерства предводени од ДУИ распишани огласи за над 220 вработувања

Бројните критики за зголемувањето на бројот на вработени во јавната администрација, која и онака дава лоши услуги не се намалува.

Read more

(Видео) Левица Прилеп: Граѓани чекаат пред Агенцијата за вработување додека администрацијата одмара

Денес во Агенцијата за вработување во Прилеп беше снимено видео од револтиран граѓанин кој бил по заверка на контролниот картон.

Read more

Левица: Вработување на медицински лица мора да биде согласно стручноста, а не според желбите на директорите

Наместо Комисијата да избира најсоодветен кандидат, согласно освоените бодови од успех и стручен испит, се остава на директорот да одлучува

Read more