Критики за процесот на селекција: Платформата на граѓански организации за борба против корупција со осуда за партизацијата при изборот на членовите на антикорупциската комисија

Изборот на нови членови за Антикорупциската комисија предизвика голема врева кај невладините организации. Соопштението беше објавенo од платформа на граѓански

Read more

Македонското образование на дното – Заев ветува поголем буџет за НАТО

Во најновата студија спроведена од страна на ОЕЦД во рамките на ПИСА (Програма за меѓународно оценување на студентите) програмата учениците

Read more

Апасиев: Излезете на антивладините протести!

Без да навлегуем у теологија, као професор по Римско право, со специјалност баш од римската кривична постапка (iudicia publica) –

Read more

Граѓаните на Куманово нема да го плаќаат лошото работење на општината

Реакција на локалниот огранок од Куманово на политичката партија Левица. Во пресрет на најавеното јавно-приватно партнерство, односно давање под концесија

Read more