Аврамоска: Децата во Охрид неколку месеци оставени без соодветна здравствена заштита

Фејсбик статус на Виолета Аврамоска, Модератор на Левица и Советник во Општина Охрид. Веќе не знам по кој пат реагирам

Read more

Левица: И новиот Министер за здравство нема план за охридската болница која остана без педијатрија

Реакција на Политичката партија Левица. И по неколку месеци, Детското Одделение во охридската болница не е во функција. Оваа состојба

Read more

Аврамоска: Kривична одговорност од директоритe на ЈП кои незаконски ги оштетиле нивните буџети

Градоначалникот на Општина Охрид, Кирил Пецаков и Секретарот на Општина Охрид, Александар Китески одржаа прес-конференција по повод долговите на Општината

Read more

Детското одделение во охридската болница сè уште затворено, властите молчат

Статус на Виолета Аврамоска – Советник од Левица во Општина Охрид. „Охрид денес се соочува со најголемата катастрофа до сега.

Read more

Левица: Охридското езеро не смее да биде заробеник на интересите на поединци

„Повеќегодишното несоодветно управување со охридскиот регион, непочитување и честите промени и неусогласеност во законската регулатива, како и речиси контиунираното неприменување

Read more

(Видео) Самохрана мајка носител на советничка листа од Левица

Во првата недела од изборната кампања Левица одлучи преку видеа за животните приказни на неколку кандидати за советници да ги

Read more

Локалниот огранок Левица – Охрид оствари средба со офицерот за набљудување при мисијата на ОБСЕ во Скопје, Суад Салкиќ

„На оваа средба беше разговарано за тековни прашања, поврзани со подготовките на сите потребни услови за успешно спроведување на претстојните

Read more

Владејачката политичка гарнитура не покажуваат доволно разбирање или подготвеност за спроведување на мерките за заштита на Охридскиот регион

Пишува: д-р Панче Велков, претседател на фондацијата „Македонида“ чија примарна дејност е заштита на Културното наследство. Охридското езеро, неговото крајбрежје

Read more

Охрид добива уште две години гратис за да постапи по забелешките на УНЕСКО

Комитетот за светско наследство на УНЕСКО го одложи гласањето за статусот на Охридскиот регион поради немање консензус помеѓу делегациите за

Read more

(Видео) Левица – Охрид: Депонијата гори, изградбата на фабриката за отпад уште една предизборна манипулација

Охрид се гуши во чад поради примитивните методи за справување со отпад. Едно од многуте неостварени ветувања на СДСМ е

Read more