Никарагва: САД да си го плати историскиот долг и да ја испочитува одлуката на Меѓународниот суд

САД имаат законска обврска да го платат историскиот долг на Никарагва според пресудата на Меѓународниот суд донесена пред повеќе од

Read more

Никарагва го брани суверенитетот од Западната хегемонија

Во одбрана на својот суверенитет, Никарагва ја прогласи за „персона нон грата“амбасадорката на Европската унија, Бетина Мушајд, ги прекина дипломатските

Read more