Критики за процесот на селекција: Платформата на граѓански организации за борба против корупција со осуда за партизацијата при изборот на членовите на антикорупциската комисија

Изборот на нови членови за Антикорупциската комисија предизвика голема врева кај невладините организации. Соопштението беше објавенo од платформа на граѓански

Read more

Левица бара објавување на медиумите и НВО кои профитирале 67 милиони долари за про-американска пропаганда

Реакција на Левица – Сектор Надворешна политика Иако години наназад во државата постојано се зборува за руско и кинеско влијание

Read more

Култура во скафандер

Пишува: Игор Смилев, еко-активист и Советник од Левица во Општина Велес. Резултатите од Годишната програма за остварување на јавен интерес

Read more

Левица – Свети Николе: Во Свети Николе има повеќе организации на жени од гинеколози

Покрај партиските унии, невладини организации на жени во Свети Николе, кои секоја година црпат средства од општинскиот буџет, додека вистинскиот

Read more